WERELDBEELD

Voor ons zegt beeld vaak meer dan woorden en dat blijkt erfelijk. Onze zoon Tijn denkt veel in beeld en je kunt wel zeggen dat dat een drijvende kracht is achter zijn tekentalent. Hij heeft veel beelden in zijn hoofd, waarvan er wekelijks een heel aantal op papier terecht komen. 

Eén zo’n beeld in zijn hoofd ging over de wereld, want Tijn maakt zich zorgen over het klimaat, over plastic soep, over heftige  bosbranden, over stroperij en uitstervende diersoorten. Om zijn zorgen om te zetten in een daad, bedacht hij een beeld in zijn hoofd, waarin deze zorgen zijn omgezet in een verzoek. Hij wilde niets liever dan dat heel veel mensen deze boodschap zouden kunnen lezen en hij wenste dat hij een muurschildering mocht maken.

Tijn tekende zijn ‘wereldbeeld’, zocht contact met de gemeente Wageningen en diende zijn verzoek in. De enthousiaste reacties waren overweldigend. Zowel van de gemeente als van de winkeliersvereniging. Na zo’n 9 maanden regelwerk mocht Tijn zijn plan ook echt gaan uitvoeren: hij schilderde in december 2020 en januari 2021 samen met Marieke Klok zijn wereld in de binnenstad van Wageningen!

En dus, omdat beelden zo krachtig kunnen zijn, hebben we er een filmpje van gemaakt! Kijk gauw!

 

 

 

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en projecten waaraan we werken zoals het project in Frans Guyana? Schrijf je hier dan in voor onze nieuwsbrief.