Over ons

Greendocs

Greendocs is een filmbedrijf met hart voor groene thema’s. Greendocs heeft de ervaring en beschikt over de middelen om verhalen, verwondering en inhoud over te brengen in bijzonder beeld. 

Melchert Meijer zu Schlochtern

Ik ben Melchert Meijer zu Schlochtern, ik ben filmmaker, fotograaf en ecoloog. Ik film of fotografeer het liefst buiten in de natuur en ben dan het meest gefascineerd door de ecologische verhalen.

Sinds 2011 werk ik fulltime als zelfstandig filmmaker en fotograaf voor eigen werk en in opdracht. Als cameraman en fotograaf heb ik veel ervaring. Ik maak ook timelapsen, film met drones en ben inmiddels doorgewinterd in de postproduction (met name editing).

Film is een geweldig medium om verhalen van mensen of natuur niet alleen in woorden, maar vooral in beeld te pakken. Bij alles wat ik doe, zoek ik het avontuur, het verlaten landschap en het mooie beeldverhaal dat gezien moet worden. Ik voel me bevoorrecht dat ik heb kunnen filmen op onbewoonde eilanden in onze eigen Waddenzee,  in het oerwoud van Brazilië, bij de grutto’s in Senegal, in een steenkolenmijn in China of gewoon om de hoek in de Blauwe kamer. Ik denk dat ik het mooiste beroep heb dat er bestaat.

Babette Vermunt

Ik ben Babette Vermunt en ik werk samen met Melchert aan de eigen producties van Greendocs. Dat wil zeggen, ik maak de verhalen, ik werk mee in de montage en help tijdens de opnames bij alles waar ik maar bij kan helpen. 

Ik ben opgeleid als bioloog en communicatiewetenschapper aan de Wageningen Universiteit en vind in het beroep als filmmaker mijn liefde voor natuur en het belang van communicatie terug. 

Sinds 2014 heb ik voornamelijk gewerkt aan de korte filmpjes, maar stort me sinds 2019 ook op de langere verhalen. Een zin van een documentairemaker die mij daarin heeft geïnspireerd is: “ Een documentaire maak je niet omdat je iets wilt vertellen, maar omdat je iets wilt laten zien”.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en projecten waaraan we werken zoals het project in Frans Guyana? Schrijf je hier dan in voor onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven