Crowdfunding Green Musketeer

In 2019 zijn we begonnen met opnames voor Green Musketeer, een documentaire over Pieter Hoff. Hij zag als geen ander al dé grote problemen van onze tijd. In 2000 verkocht hij zijn succesvolle lelie-veredelings bedrijf, om de rest van zijn leven als uitvinder te werken aan CO2-reductie, waterbesparing, ecosysteemherstel, agroforestry, voedselproductie, armoedebestrijding en emancipatie. Dat resulteerde in zijn uitvindingen Waterboxx® en Growboxx®; twee ‘intelligente emmers’, waarmee het mogelijk is om elke boom, struik of groente, praktisch waar ook ter wereld, te planten zonder druppel-irrigatie. We gingen mee op reis met Pieter die aan zijn missie werkte om twee miljard hectare bomen te planten en watertekorten te bestrijden in de droogste uithoeken van de wereld. Zo kwamen we met hem in China, Tibet, Mexico en Abu Dhabi. Voor succes is meer nodig dan een goede uitvinding. De tijd dringt voor de aarde, en de tijd dringt ook voor Pieter als zijn gezondheid ernstig achteruit gaat. Pieter overlijdt in 2021 en zijn zoon Wout raapt alle moed bij elkaar om verder te gaan met het bedrijf en de missie van zijn vader voort te zetten. Door het contrast van de eenvoud van Pieter’s ideeën, tegen de complexiteit van de problemen waarmee hij wordt geconfronteerd, wordt een prachtig gelaagde film gecreëerd. Hiermee willen we de volgende generatie inspireren, zoals Pieter de mensen om zich heen ook inspireerde: ”Kijk naar de mogelijkheden en niet alleen naar de problemen die voor ons liggen”. Door het overdragen van Pieter’s kennis en levenslust laat de documentaire zien hoe elk mens zelf kan zorgen voor een leefbare omgeving.

REALISATIE
Hoewel er voldoende opnames zijn gemaakt van Pieter’s werk is de documentaire nog niet af. Helaas is Pieter overleden, maar het verhaal van de missie van Pieter eindigt niet na zijn overlijden. We willen graag extra opnames maken om te laten zien hoe zijn zoon Wout verder gaat om de missie te volbrengen. En om de film daarna af te kunnen maken is de inzet van andere professionals nodig.
Om de film te realiseren hebben we nog € 30.000,- nodig. Dit besteden we aan opnames met Wout in het buitenland, audionabewerking, sound design, muziek, eindmontage, vormgeving, productie en marketing.

Helpen jullie ons mee om de documentaire af te kunnen maken, zodat de wereld over Pieter’s visie kan horen?

Doneren voor de documentaire kan hier

De trailer is hier te zien.

Alvast super bedankt!

 

 

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en projecten waaraan we werken zoals het project in Frans Guyana? Schrijf je hier dan in voor onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven