Voedselsysteem over 10 jaar studenten-“challenge”

Wat zal er in tien jaar tijd veranderen in de manier waarop we ons voedsel verbouwen, produceren, verwerken, vervoeren, bereiden en consumeren? 

In hoeverre kan ons toekomstige voedselsysteem deze uitdagingen het hoofd bieden?

Het roept alleen maar meer vragen op: Goedkoop voedsel verbetert de toegang voor de armen, maar biedt het voldoende prikkels voor duurzame landbouw? Zijn we ons voldoende bewust van de manier waarop we afhankelijk zijn van internationale handel om ons dagelijks voedsel te verschaffen? Wie moet er worden betrokken bij het implementeren en ondersteunen van de veranderingen die we nodig hebben?

(foto: Stinger Dome, Ede,  Nina Slagmolen)

Dat zijn natuurlijk allemaal heel essentiële vragen, waar de komende generatie echt iets mee moet. Vanuit WUR is een “challenge” georganiseerd, waarin zeven enthousiaste studenten teams een eindpresentatie hebben kunnen maken, over hun idee over hoe ons voedselsysteem in de komende 10 jaar gaat veranderen.

Het idee achter de challenge is dat de teams door middel van hun inhoudelijke kennis van het voedselsysteem, omzetten in een aantrekkelijk video. Daarin kunnen maquettes, visualisaties en animaties gebruikt worden. Het doel hiervan is, om door middel van inhoud en een creatieve en overtuigende communicatie, de noodzakelijke veranderingen in ons voedselsysteem daadwerkelijk in gang te zetten. 

Aan mij werd gevraagd om hiervoor te jureren. Dat doe ik graag op zo’n belangrijk thema, waarbij ook nog eens mooie visuele creatieve middelen worden ingezet! Ik kijk uit naar vanmiddag en ben benieuwd welke ideeën er zijn over ons voedselsysteem en hoe studenten dat zullen presenteren!

Onderstaande link verwijst naar de challenge-pagina.

https://lnkd.in/gHbTS2b

https://www.wur.nl/en/Education-Programmes/Current-Students/Student-Challenge/WUR-Challenges/Food-System-in-10-Years-challenge.htm

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en projecten waaraan we werken zoals het project in Frans Guyana? Schrijf je hier dan in voor onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven