wad in de klas

Wadden in de klas

wereldwad - een nieuw lespakket voor scholen
www.wereldwad.nl – een nieuw lespakket voor scholen

 

 

Ruim 2 jaar film en fotografeer ik al op de wadden. Voor de bioscoopfilm WAD (okt 2018), voor televisie (2019) en ook voor een educatiepakket.

Iedere keer als ik daar ben leer ik weer bij. Ik zie hoe landschappen veranderen, hoe de trekvogels komen en gaan. Hoe vogels worstelen om hun nest te beschermen en kuikens groot proberen te brengen. Ik heb in de ogen gekeken van zeehondjes die slechts een paar minuten oud waren. Maar ook in een heftige storm die de zee opzweept en de duinen kapot slaat. De wadden zijn altijd weer anders en vervelen nooit.

Die fascinatie voor de wadden deel ik met vele mensen, dat weet ik. Met een groot aantal enthousiaste mensen en organisaties hebben we nu geprobeerd om die fascinatie over te brengen op kinderen. Dat doen we via lespakketten voor basis- en voortgezet onderwijs. Met mooie filmpjes en prikkelende opdrachten laten we kinderen kennis maken met het wad. Ze kunnen zelf op onderzoek uit met 360 graden films, clips over dieren, planten en ecotopen.  Het is onderzoekend leren. De clips in het pakket heb ik ge-edit en daar heb ik ook speciaal aandacht gehad voor het geluid. Met een koptelefoon op waan je je even op het wad en kunnen kinderen zelf kijken en luisteren (zonder muziek). Ze kunnen naar de duinen of naar een wadplaat of zelfs onder water naar een rif. En zo worden ze steeds nieuwsgieriger naar dit bijzondere ecosysteem.

Voor het ervaren van de geuren, de rust en de ruimte moeten ze alleen nog wel zelf een keer naar de Wadden.

Bekijk alle lespakketten en films op de website van Wereld Wad: www.wereldwad.nl

 

SaveSave

SaveSave

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en projecten waaraan we werken zoals het project in Frans Guyana? Schrijf je hier dan in voor onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven