Blauwe kiekendief en velduil

Alweer hebben we ons in een geweldig filmavontuur gestort. In september van dit jaar zijn we gestart met filmen voor een documentaire over Blauwe Kiekendief en Velduil, in opdracht van Ruben Smit Productions in samenwerking met Vogelbescherming Nederland.
In gesprek met kenners ontdekken we hoe moeilijk het is om blauwe kiekendieven en velduilen te doorgronden. Hoe geheimzinnig hun leven is en hoe belangrijk het is om dat toch te ontrafelen. De meesten zeggen: “Pas als we meer weten over deze vogels, kunnen we de juiste maatregelen nemen om ze te beschermen”. En bescherming is nodig, want ook voor deze soorten lopen de aantallen helaas snel achteruit…Er zijn nu nog maar zo’n 10 broedparen over in Nederland!
Om het leven van deze roofvogels te filmen komen we weer op bijzondere plekken in Nederland; duinvalleien op de waddeneilanden, Groningse akkers, Friese veenweidengebieden en speciaal aangelegde vogelakkers. Die vogelakkers zijn het nieuwe habitat van de Noordse woelmuizen op Texel, aangelegd als de ideale snackbar voor deze vogels.
In de documentaire laten we zien hoe deze soorten leven en hoe hard natuurbeschermers en boeren werken om het leefgebied voor deze soorten te verbeteren. Najaar 2021 kun je meegenieten van deze haast detective-achtige documentaire.

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en projecten waaraan we werken zoals het project in Frans Guyana? Schrijf je hier dan in voor onze nieuwsbrief.