Ramp zalig?

Wat een raar woord eigenlijk; ‘rampzalig’.
Wie verzint zoiets?

Laatst moest ik voor een reportage naar het terrein van Chemiepack in Moerdijk.
Een jaar geleden is hier de boel ontploft en als je de ravage ziet, ben je verbaasd dat er geen doden zijn gevallen. Met recht een ramp te noemen. Een jaar lang ligt het terrein al onaangeroerd en dat maakt het een bizar landschap van verroeste vaten en verwrongen staal.

Ik hou van landschappen fotograferen, en ik ben al op bizarre en mooie plekken geweest. Maar dit is toch wel de ergste. Maar fotografisch gezien toch heel interessant. Je moet er wel de stank voor trotseren en vanachter een hek fotograferen. Maar dan zie je een verstild landschap waar mijn gedachten steeds uitgaan naar hoe heftig het hier ooit eens was.
Ook de meeuwen hebben inmiddels ontdekt dat het een lekker rustig plekje is en hebben er hun broedgebied van gemaakt. Of het vruchtbare nakomelingen oplevert is nog maar de vraag…

Al fotograferende betrapte ik mezelf op een gevoel van genieten. Zou het woord ‘rampzalig’ dan toch door een fotograaf bedacht zijn?

 

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en projecten waaraan we werken zoals het project in Frans Guyana? Schrijf je hier dan in voor onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven