Levende Rivier

Levende Rivier
De televisieserie Levende Rivier laat het succes van natuurontwikkeling langs de grote rivieren zien.

In de jaren 80 waren de  giflozingen van BASF regelmatig in het nieuws. Giftige cocktails stroomden door ons land en kwamen uiteindelijk in de zee terecht. De grote rivieren werden gebruikt als afvoergoot. Het leven verdween uit de rivier.

Sinds de jaren ’90 is daar langzaam verandering in gekomen. Er is gewerkt aan de waterkwaliteit en natuurontwikkeling. Barrières voor trekvissen zijn verwijderd, nevengeulen zijn aangelegd en weilanden in de uiterwaarden zijn ingeruild voor natuurontwikkeling, zoals bijvoorbeeld in de Blauwe kamer bij Rhenen. De afgelopen 25 jaar hebben heel veel organisaties hard gewerkt om dit te realiseren. En met succes!

Ruben Smit wilde dit mooie verhaal heel graag in beeld brengen en dat is gelukt! Met een gedreven team hebben we hem geholpen om de televisieproductie  “Levende Rivier” te maken. Met de kano en de camera, zijn we die nieuwe natuur ingedoken en hebben we bijzondere verhalen opgetekend.

Kijk op www.Levende-Rivier.nl  en beleef de reis mee. Op 1, 8 en 18 december is het ook te zien op NPO2.

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en projecten waaraan we werken zoals het project in Frans Guyana? Schrijf je hier dan in voor onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven