Filmshoot in Kenia

Afgelopen week begonnen met de opnames voor een documentaire over Conservation Agriculture in Afrika. Het Greendocs team (Melchert en Simone) is als eerste naar Kenia gegaan om daar het planten vast te leggen. Vijf dagen hebben we op de hoogvlakte van Laikipia gefilmd. Laikipia ligt op zo’n 2200 meter aan de voet van Mount Kenia, de 1 na hoogste berg van Afrika. We vielen met onze neus in de boter want de regens waren net begonnen en dus konden we het plantproces goed in beeld brengen. En de aanzwellende regen- en onweersbuien leenden zich goed voor een paar mooie timelapse opnames.

Conservation Agriculture is overgewaaid uit Brazilie en Australie en het zou voor Afrika DE oplossing kunnen zijn om toch nog wat opbrengst te genereren in de droge gebieden. We hebben mooie voorbeelden gezien van boeren die het principe omarmen en die succesvol daarmee zijn. Maar voordat boeren het op grote schaal in hun eigen bedrijfje gaan inzetten, zal er nog wel heel wat moeten gebeuren. Hoe het wel werkt en de uitdagingen die er zijn, daar gaat de docu over.

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en projecten waaraan we werken zoals het project in Frans Guyana? Schrijf je hier dan in voor onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven