Bosbrand

Spaghettibenen, zo noem je dat volgens mij. Het was lang geleden dat ik ze heb gevoeld, maar nu weet ik het weer. Ik voelde ze toen ik deze ‘warzone’ zag nadat ik over het randje van Fort Bellegarde bij Le Perthus keek.

Ik was met mijn gezin op vakantie in de Pyreneeën en we waren een dagje er op uit om mijn zoon een kasteel te laten zien. We stonden op de binnenplaats toen ik witte rookwolken zag en ik wist gelijk dat dat bosbrand was. Ik ben snel naar de buitenste ring van het fort gerend en toen zag ik dus dat de vlammen het ernaast liggende fort al hadden bereikt. Geen tijd voor heldendaden, zo snel mogelijk hier weg! Het waaide heel hard op de top en ik dacht alleen maar dat we heel snel ingesloten zouden worden als we langer zouden blijven. Terwijl we de steile weg naar beneden reden kwamen de bluswagens omhoog. In de lucht een groot Canadien blusvliegtuig dat heel laag overkwam.

Uiteindelijk is dit geëscaleerd naar een enorme brand die meer dan 14.000 ha in de as heeft gelegd en 4 dodelijke slachtoffers kent.

Verder was het een heerlijke vakantie…

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en projecten waaraan we werken zoals het project in Frans Guyana? Schrijf je hier dan in voor onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven