GREENDOCS FILM IN FRANS GUYANA

Greendocs 2023

Op reis gaan is niet meer zomaar te plannen. Alles natuurlijk ivm Covid-19. Oorspronkelijk was het plan: “op 1 september 2020 gaan we op avontuur!” Nu is het plan om in de zomer van 2023 weg te gaan.  Als gezin willen we in het Amazone regenwoud van Frans Guyana gaan filmen. Dat doen we om onszelf en onze kinderen een ervaring ‘buiten de gebaande paden’ te geven, maar vooral omdat we hopen dat ons filmwerk kan helpen bij de bescherming van het regenwoud. In opdracht van Stichting Trésor, die een stuk regenwoud in Frans Guyana beheert, gaan we daar werken aan een prachtig filmproject.

Het doel van dit project is om filmmateriaal aan te leveren voor een educatiepakket over de ecologie van het tropisch regenwoud voor Frans-Guyanese en Nederlandse scholen. In korte films laten we de bijzondere planten en dieren van het tropische regenwoud zien op een verhalende manier. Wij willen dat doen door vooral de ecologie en de onderlinge afhankelijkheid van de soorten in beeld te brengen. De bijzondere verhalen leveren verwondering op en daarmee hopelijk ook de wil bij anderen om voorzichtig te zijn met het regenwoud dat er nog is.

Regenwoud Frans Guyana

Wij realiseren ons goed dat het bijzonder is dat we dit als gezin kunnen doen. De kinderen gaan ons helpen met de opnames. We dagen ze ook uit om zelf te gaan vloggen en als dat lukt delen we die vlogjes natuurlijk ook graag met jullie!

Wil je op de hoogte blijven van onze avonturen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

instagram filming the rainforestEn volg ons op Instagram!

 

 

 

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en projecten waaraan we werken zoals het project in Frans Guyana? Schrijf je hier dan in voor onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven